چگونه با WPS و بدون نیاز به گذرواژه به شبکه وای‌فای متصل شویم؟

بسیاری از کاربران برای اتصال به شبکه‌ وای‌فای به گذرواژه و نام شبکه نیاز دارند. اما روش دیگری نیز برای اتصال به شبکه وجود داشته که بر پایه فناوری WPS کار می‌کند. در این روش شما باید دکمه WPS که روی روتر قرار دارد را فشار داده و در برخی موارد ممکن است از یک پین‌کد برای اتصال استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که سطح حفاظتی و امنیتی در این روش در حد استاندارد WPA2 نیست، اما برای استفاده در شبکه‌های محدود و کاربردهایی همچون استریم کردن فایل‌های چندرسانه‌ای یا چاپ از طریق چاپگرهای بی‌سیم گزینه ایده‌آلی است.

فرآیند متصل شدن به شبکه‌ وای‌فای بدون نیاز به گذرواژه رویکردی است که اغلب از سوی کاربران استفاده می‌شود. البته برای آن‌که بتوانید سطح امنیتی آن‌ را افزایش دهید، کارشناسان امنیتی پیشنهاد می‌کنند از حالت WPA2 PSK استفاده کنید. در این حالت برای وای‌فای گذرواژه‌ای تعیین می‌شود. در این حالت پس از اتصال به شبکه باید گذرواژه مربوطه را در آن وارد کنید.

یکی از روش‌های اتصال لپ‌تاپ به شبکه‌ی وای-فای، استفاده از WPS است. در این روش کاربر رمز عبوری وارد نمی‌کند بلکه به جای رمز عبور، معمولاً از دکمه‌ای که روی مودم یا روتر پیش‌بینی شده، استفاده می‌شود. همان‌طور که قبلاً در مقاله‌ای به طور مفصل در مورد رمزگذاری شبکه‌ی Wi-Fi توضیح دادیم، این روش امنیتی در حد حالت WPA2 ندارد اما به قدری امن است که بتوان در شبکه‌ای با برد کم و کاربری‌های ساده در حد ارسال و دریافت فایل‌های مالتی‌مدیا و پرینت کردن از طریق پرینتر بی‌سیم، از آن استفاده کرد.

اتصال به شبکه‌ی وای-فای بدون وارد کردن رمز، روشی ساده و سریع است که برای اغلب کاربران مفید واقع می‌شود. در این مقاله به نحوه‌ی اتصال به شبکه‌ی وای-فای از طریق WPS می‌پردازیم.

امن‌ترین روشی که برای اتصال به شبکه‌های وای-فای پیشنهاد شده و می‌شود، حالت WPA2 PSK است که در آن کاربر یا مدیر شبکه که به تنظیمات مودم و روتر دسترسی دارد، رمزی برای وای-فای انتخاب کرده و تنظیم می‌کند. از این پس برای اتصال به شبکه، می‌بایست رمز آن را وارد کرد.

بهتر است حین خرید مودم یا روتر وای-فای، مقوله‌ی تنظیمات امنیتی آن را متناسب با نیازهای خود جدی بگیرید.

WPS Logo

WPS چیست و آیا به لحاظ امنیتی غیر ایمن است؟

WPS مخفف واژه Wi-Fi Protected Setup به معنای اتصال وای‌فای محافظت شده است. زمانی که این مکانیزم فعال باشد روی هر دستگاهی که در نظر دارد به شبکه وای‌فای متصل شود، باید ویژگی WPS فعال شده یا پین‌کد یکبار مصرفی که قبلا ساخته شده به دستگاه اعلام شود. در این روش قرار نیست گذرواژه از پیش تعریف شده‌ای به کار گرفته شود، بلکه در زمان برقراری اتصال پین‌کدی ساخته می‌شود یا به جای آن دکمه WPS فشار داده می‌شود. زمانی که دکمه WPS فشار داده می‌شود، گذرواژه برای ابزاری که در نظر دارد به شبکه متصل شود، ارسال شده و به این شکل ارتباط وای‌فای برقرار می‌شود. در مکانیزم پین‌کد درست است که از یک عدد 8 رقمی به منظور برقراری ارتباط استفاده می‌شود، اما اگر در اطراف شما هکری وجود داشته باشد از طریق یک نرم‌افزار شکستن گذرواژه‌ها و به روش جست‌وجوی فراگیر قادر است در زمان کوتاهی حالت‌های ممکن را آزمایش کرده تا در نهایت بتواند پین‌کد درست را شناسایی کند.

در مکانیزم دوم نیز اگر شخصی به دکمه فیزیکی WPS دسترسی داشته باشد بدون زحمت می‌تواند به شبکه وای‌فای متصل شود. همان‌گونه که مشاهده می‌کنید WPS یک راهکار بسیار سریع و ساده برای اتصال به شبکه وای‌فای است، اما به لحاظ امنیتی دارای ضعف‌هایی است. اما اگر جزء گروه از کاربرانی هستید که اطلاعات حساسی را از طریق وای‌فای منتقل نمی‌کنند یا در خانه‌ای سکونت دارید که دامنه ارسال فرکانس‌های وای‌فای محدود به خانه شما است، روش WPS اجازه می‌دهد به شکل ساده‌ای دستگاه‌های مختلف را به وای‌فای متصل کنید.

WPS یا WiFi Protected Setup و QSS یا Quick Security Setup یک روش استاندارد و ساده شده برای برقراری ارتباط بین دستگاه های سرویس گیرنده بیسیم (مانند نوت بوک ها، کارت های شبکه بیسیم و …) و روتر یا مودم های وایرلس می باشد که در سال 2007 توسط موسسه WIFI ارائه شد.

همانطور که میدانید تمامی دستگاه های وایرلس مانند انواع مودم ها و روتر ها و اکسس پوینت های وایرلس قابلیت رمز نگاری شبکه بیسیم خود را دارند به صورتی که شما با فعال کردن رمز گذاری بیسیم در داخل تنظیمات روتر، اجازه استفاده مجاز را فقط به دستگاه هایی خواهید داد که موقع اتصال، رمز صحیح شبکه را وارد کنند.

از آنجایی که برای کاربران معمولی این وسایل، فعال سازی آن و برقراری ارتباط بیسیم رمزگذاری شده ممکن است فرایند پرزحمت و پیچیده ای باشد ( به واسطه پروتکل های مختلف و …) بنابراین موسسه WiFi یک راه بسیار ساده برای برپایی رمز نگاری در شبکه های بیسیم بنا نهاد. نام عمومی این روش WPS است اما ممکن است در محصولات مختلف از سازندگان مختلف نام دیگری استفاده شود، به عنوان مثال برخی از محصولات شرکت TP-LINK این روش را QSS نام گذاری می کنند. بنابراین دکمه ای که غالبا در مودم ها یا روتر های بیسیم به این نام ها می بینید برای این کار ساخته شده است.

4 روش برای استفاده از پروتکل WPS وجود دارد:

  1. روش PIN: در این روش یک PIN کد (رمز عددی) از روی یک برچسب یا در داخل تنظیمات دستگاه بیسیم خوانده شده و به سادگی در دستگاهی که خواهان اتصال به شبکه بیسیم است وارد میشود. این روش را باید تمامی دستگاه های دارای WPS ارائه کنند.
  2. روش دکمه فشاری (چه فیزیکی و یا مجازی): در این روش دستگاه روتر یا مودم بیسیم و دستگاهی که خواهان اتصال است با فشار دادن دکمه WPS به راحتی و سادگی به هم متصل خواهند شد. این روش برای اکسس پوینت ها ( و یا مودم و روترها) اجباری بوده ولی برای دستگاه های سرویس گیرنده وجود آن اختیاری است.
  3. NFC یا Near Field Communication: در این روش کافی است دستگاه خواهان اتصال را در فاصله بسیار نزدیک دستگاه مرکزی بیسیم (یعنی همان اکسس پوینت، روتر یا مودم وایرلس) قرار داد تا تبادل رمز اجرا شده و دستگاه سرویس گیرنده به روتر متصل شود. این روش در همه دستگاه ها ساپورت نشده و در دستگاه های دارای WPS وجود آن اجباری نیست.
  4. روش فلش USB: در این روش کلید وایرلس توسط یک فلش درایو USB از اکسس پوینت به کلاینت ها منتقل می شود. این روش نیز برای سازندگان دستگاه های وایرلس اختیاری می باشد.

پس شما بواسطه یکی از روش های فوق براحتی و بدون داشتن دانش فنی درباره روش های رمز نگاری وایرلس، می توانید دستگاه سرویس گیرنده خود را با استفاده از پروتکل WPS، به شبکه بیسم موجود متصل کنید. به عنوان یک مثال ساده در مودم های بیسیم سری N تی پی لینک شما با فشار دادن دکمه WPS یا QSS خواهید دید که چراغ WPS یا QSS شروع به چشمک زدن خواهد نمود. تا خاموش شدن این چراغ وقت دارید که دکمه WPS روی کارت شبکه خود را نیز فشار دهید تا کارت شبکه شما به مودم متصل شود. اگر کارت شبکه شما دارای دکمه فیزیکی WPS نیست ولی WPS را ساپورت میکند، معمولا در محیط ویندوز و با نصب کامل نرم افزار همراه کارت شبکه به شما این امکان داده خواهد شد تا بصورت مجازی و در محیط نرم افزاری عملکرد WPS را روی کارت شبکه فعال کنید.

چطور می‌توانیم در ویندوز 10 بدون نیاز به گذرواژه به شبکه وای‌فای متصل شویم؟

در اولین گام باید اطمینان حاصل کنید که در بخش تنظیمات امنیتی وای‌فای قابلیت اتصال از طریق روش WPS فعال باشد. پس از فعال بودن این گزینه در مرحله بعد روی آیکن اتصال بی‌سیم در سمت راست پایین ویندور در بخش تسک‌بار کلیک کنید.

اگر نمی‌توانید این آیکن را مشاهده کنید، ممکن است دانگل وای‌فای سیستم به شبکه متصل نشده یا درایور مربوطه را نصب نکرده باشید. اگر از یک لپ‌تاپ استفاده می‌کنید این احتمال وجود دارد تا سوئیچ وای‌فای را در وضعیت اشتباهی قرار داده باشید. اگر شبکه وای‌فای شناسایی شده است روی نام آن کلیک کنید. اکنون روی دکمه Connect کلیک کنید تا ویندوز فرآیند اتصال به شبکه را آغاز کند. بهتر است تیک مربوط به گزینه Connect automatically را حذف کنید تا ویندوز همیشه به شکل خودکار به شبکه وای‌فای متصل نشود.

اگر پیکربندی روتر به گونه‌ای است که به هر شخصی اجازه نمی‌دهد به وای‌فای متصل شود، در چنین شرایطی ویندوز از شما گذرواژه را درخواست می‌کند. در این مرحه نیازی نیست گذرواژه را وارد کنید، به جای این‌کار دکمه WPS که روی مودم وجود دارد را فشار دهید. در این حالت ویندوز 10 به شبکه وای‌فای شما متصل می‌شود.

در بیشتر روترها چراغی در جلو یا روی روتر وجود دارد که وضعیت WPS را نشان می‌دهد. توجه داشته باشید که روی برخی از روترها دکمه‌ای برای فعال کردن WPS وجود ندارد. روی این روترها حفره‌ای وجود دارد که برای فعال کردن WPS باید از سوزنی استفاده کنید.

در اکثر روتر WPS در پشت روتر وجود دارد. در حالی که در برخی دیگر همچون تی‌پی‌لینک این دکمه در کنار روتر قرار دارد.دفترچه راهنمای روتر این مورد را به خوبی شرح داده است. اگر با فشار دکمه WPS اتصال برقرار نشد، باید به مدت چند ثانیه دکمه WPS را نگه دارید تا اتصال برقرار شود.

 در چنین شرایطی ویندوز 10 پیغام Getting Settings from the router را نشان می‌دهد که بیان‌گر این موضوع است که ویندوز 10 برای دسترسی به تنظیمات شبکه وای‌فای و روتر به مدت زمانی نیاز دارد.

اکنون می‌توانید به اینترنت متصل شوید. دقت کنید که در آینده دیگر نیازی نیست این مراحل را تکرار کنید و اتصال به شکل خودکار برقرار خواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو در سایت

دسته بندی ها

  • بر اساس شبکه
  • 3G

سبد خرید

درحال بارگذاری ...
مقایسه محصولات
لیست مقایسه محصولات شما خالی می باشد!